Cookie-k

1996 óta játszhatják a tanulók a floorballt a Budenz iskolában, résztvevői voltunk az első hivatalos diákolimpiai versenyeknek is, számos kiváló helyezést, ezüst és bronzérmet nyertünk - a jelenlegi, az ellenfeleknél általában fiatalabb csapatunkkal is -
de aranyat 2011 május 14-ig még soha... Most azonban eljött a pillanat, mert az 5. korcsoportos fiúcsapat feltette az i-re a pontot vagyis inkább saját fejére a koronát.

Bár "csak" harmadik helyen jutottunk a budapesti döntőből az országos fináléba, nem volt titok, hogy a minél fényesebb  érem volt a célitűzés - már csak azért is, mert végre teljes csapattal tudtunk kiállni. Ennek ellenére az első meccset még elvesztettük a Bp.bajnok és otthon játszó Csokonai Gimnáziummal szemben, az agressszív letámadással,  sok mozgással és technikás játékosokkal operáló ellenfél megérdemelten fordított 0:2-ről 5:2-re. Persze még nem volt veszve semmi, a nálunk jóval gyengébb dunaújvárosi Bánki középiskola ellen kicsit rapszodikus kezdés után - 4:0-ról felengedtük őket 4:4-re - biztosan győztünk, 10:4 lett a vége. Az igazi izgalmak ekkor kezdődtek, nem is annyira a mi meccseinken. A másik ágon két csapat is a csoportgyőzelemért és a Csokonai elkerüléséért küzdött, végül több lőtt góllal ez a paksiaknak sikerült. A versenybizottság kicsit elnézte a gólkülönbséget, ezért tévedésből 1 percet mi játszottunk a Balassival, noha a Csokonai volt a soros. Leállt a meccs, korrigáltunk, aztán hatalmas meglepetésre a Balassi Gimnázium 5:4-re győzött a Csokonai ellen, és várta az ellenfelét a döntőben. A mi játékosainkről óriási teher került le a hazai csapat kiesésével, felszabadultan és ellentmondást nem tűrően gázolták le a Paksot 13:4-re. Az addig vérmes paksi edző igen csendesen üldögélt a kispadon, mert Szalai Kristóf és Illés Csicsi felváltva szaggatták a hálót, amiben felzárkózott melléjük Falusi Tóth Zotyi is. Kapusunkon Hotz Eriken nagyon nehezen sikerült fogást találni, cseresorunkban Aradi Márk és Norbi is megállták a helyüket és végrehajtották feladatukat.
A döntőben pedig még erre is rátettek egy lapáttal a srácok, jó taktikával, nagyon fegyelmezetten, maximális koncentrációval játszva 9:4-re vágtak vissza a múlt heti vereségért a Balassi csapatának, és ez a győzelem most országos diákolimpiai aranyat ért.

Gratulálunk!

P14-05-11_15.20

A 2011. év  fiú 5. korcsoportjának floorball diákolimpiai bajnoka:

Budenz József Általános Iskola és Gimnázium

A csapat tagjai:

                                                                        álló sor: Aradi Norbert 8.b

 Illés Károly 9.

 Szalai Kristóf 8.b

Falusi Tóth Zoltán 8.a

térdelő sor: Hotz Erik  7.a  - kapus

Aradi Márk 8.b

                                                                           csapatvezető: Létay Dániel

Eseménynaptár

<<  <  Jan. 2021  >  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    
  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Erasmus+

Erasmus

e-Napló

Budenz e-Napló

Élj fenntarthatóan!

Élj fenntarthatóan!

Iskolai közösségi szolgálat

Iskolai közösségi szolgálat

Együttműködés

budenzbrfk
Kattintson a képre...

Alsó tagozat

alsosmaci
Kattintson a képre...

Fotó - videó


videozas

Szabadidő

Programok, sport

h_bear

Internetbiztonság


Ingyen Office 365 diákoknak

A telepítési leírás itt olvasható >>>>>

Innovatív iskola

pil oklevel

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177