Cookie-k

 

Átkeltünk a Rám-szakadékon

ramIdőpont: 2013. április 20.

Beszámoló: 

2013. április 20-án több mint 30 gyerek indult útra bejárni a csodálatos Rám-szakadékot. Ez már a kirándulós csoport 4. kirándulása volt.
Korán reggel volt a gyülekező a Széll Kálmán téren. Miután mindenki megérkezett, elindult a csapat... Metrón és buszon utaztunk. Délelőtt 10 óra körül már meg is érkeztünk Dömösre. Mindenki nyújtózkodott és próbálta megmozgatni végtagjait a másfél órás buszút után. Dömösön csatlakozott hozzánk a Budenz egyik legkiválóbb testnevelés tanára, Mariann néni. Az elején még mindenki mosolyogva, lelkesen sétálgatott a vidéken, mit sem sejtve arról, hogy mi vár még rájuk. Már az elején tartottunk egy kis pihenőt. Elfogyasztottuk reggelinket majd irány tovább.  
Már félúton jártunk mikor hirtelen eleredt az eső. Berohantunk egy közeli faházikóba. Mindenki hisztériázott, hogy teljesen átázott a ruhája, ám ekkor Bogi néninek elege lett mindebből és megfenyegette az ott lévőket, hogy előveszi a kaszáját, és annak nem lesz jó vége. Az eső elállt. Egy kis sár megnehezítette utunkat, ám mi így sem adtuk fel. Például Szimi egyszer bele is esett egy kis sártócsába, de nem adta fel! Ezután elérkeztünk a vízeséshez, ahol egy hegy oldalán kellett felmásznunk. Nehéz feladatnak bizonyult, páran le is zuhantak, de a lényeg, hogy akadt egy-két túlélő. Ők eljutottak egy tisztásra, ahol sütött a nap és mindenki boldog volt (nem sokáig). Ugyanis ekkor hirtelen egy villám belecsapott egy fába ami elkezdett már dőlni szegény gyerekekre, de ekkor jött Dorka néni, mint Szuperwoman és Gábor bácsi, mint Szuperman és megállították a fát. Mindenki éljenezve tapsolta őket. A visszafele út kicsit nehezebb és fárasztóbb volt. Egy meredek hegyoldalon kellett mennünk, ahol a fák gyökerei gátolták utunkat. Néhány ember el is esett bennük... reméljük túlélték. És végre valahára visszaérkeztünk egy buszhoz!
Mindenki örült, hogy sikerült végigmennie a túrán, és velünk tartott egy nagyon erős nagymama is, aki minden gond nélkül vette az akadályokat. Ültünk a buszon hazafele, mikor leállt a busz. Kigyulladt az egyik bal kereke a busznak. Teljes pánik tört ki a kirándulók körében, azonban segítségünkre jöttek a tűzoltók, akik seperc alatt eloltották az égő kereket, s mi folytathattuk utunkat.
Ezután már minden rendben történt. Épségben hazaértünk. És várunk mindenkit kitörő lelkesedéssel a következő hasonló izgalmakban teli kirándulásunkra!

-Marcell-

Ugyanez másképp:

Megint egy csodás napra ébredtem =) kirándulni megyünk! És ma már Gábor bácsi is jönni fog velünk.
Reggel a Széll Kálmán téren találkoztunk, de most nem a megszokott csapatot láttam, ugyanis kilencedikesek is jöttek. Elindultunk a metróhoz, majd egy másik metró, később már a buszhoz mentünk, azzal utaztunk kb. 1,5 órát. Mikor leszálltunk a buszról, találkoztunk Mariann nénivel. Miután mindenki megérkezett, elindultunk.
"Nézzétek, ott egy fekete lyuk!" - Páran megnézték, majd tovább mentünk. "Bogi néni, itt nincs térerő! Meg fogunk halni!!!" - mondta Szimi és tovább mentünk. Elértünk a Kaincz-forráshoz, kicsit pihentünk és tovább mentünk. "Jaj, ne, megint víz!" =( Szinte már mindenkinek átázott a cipője, de tovább mentünk. Felértünk a hegy tetejére, itt kaptunk csúcscsokit.
Egy kis idő után elundultunk lefele és még mindig nem volt térerő. Amikor már majdnem leértünk a rétre, Szimi belelépett a mocsárba. Amíg ő zoknit váltott, a többiek találtak egy állatcsontvázat. Fotó megvolt! Leértünk a rétre, ettünk, ittunk, pihentünk, és tovább mentünk. Visszaértünk a Kaincz-forráshoz.
Irány a busz - de előtte fagyi!!! Jön a busz, futás! Hurrá, mindenki fent van a buszon. De mi ez? Füstöl a busz! "Ááááá! Meg fogunk halni!" Ja, mégsem. Leszálltunk a Megyeri híd közepén, átmásztunk a korláton, átsegítettünk minden embert, s átszálltunk a másik buszba. Ezzel visszaértünk Újpest Városkapuhoz, onnan pedig mindenki hazament.
Ez a nap is jól sikerült, már várom a következő kirándulást! =D

-Szimi-

Itt gyűlnek a KÉPEK, valamint elkészült a kis FILM is.


 

Találkozó: 7:30-kor a Széll Kálmán téren, vagy 8:15-kor az Újpest-Városkapu Volánbusz autóbusz-állomáson a Dömösre induló busz megállójában. (A busz 8:35-kor indul és 10:00-ra ér Dömösre, a jegyeket mindenki maga veszi meg.)

Útvonal: A tanév 4. túráján a Pilis egyik legizgalmasabb helyszínére megyünk, amire egész évben vártak a Hegyremegy klub lelkes tagjai: a Rám-szakadékba. A felfelé vezető út a nehezebb, itt korlát és létra is segíti időnként az előrejutást. A hegyről lefelé már sokkal lankásabb, kellemes kirándulóúton érkezünk Dömösre. A táv 10 km.

Visszafelé igyekszünk a Dömösről 15:15-kor induló buszt elérni, amivel 16:40-re érünk Újpest-Városkapuhoz. (A következő busz 17:35-kor érkezik, legkésőbb ezzel jövünk.) A gyerekeket visszakísérjük a Széll Kálmán térig. A szülőket kérjük, jelezzék, hogy a gyerekek mehetnek-e innen egyedül vagy értük jönnek!

Költség: A Volánbusz oda-vissza teljes áron 1860 Ft, féláron 930 Ft. Illetve aki a Széll Kálmán térről jön velünk, annak 1 vonaljegy oda és egy vissza vagy bérlet.

Hozni kell:

- útiköltség és 2 db vonaljegy vagy bérlet
- egy igazolást, ha a gyermeket egyedül engedhetjük haza
- szülő telefonszáma
- élelem, ital és esetleg váltócipő (zokni), mivel ismét patakos kirándulásra indulunk
- bakancs!!! - nagyon fontos, mivel az elmúlt időszakban sok csapadék hullott!
- időjárásnak megfelelő réteges öltözet

Előzetes jelentkezést kérünk szépen, ez a felkészülésünket nagyban segíti!

GYERE TE IS velünk kirándulni! :-)

 

Copyright

Copyright © 2020 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177